Blog’as / Dienoraštis

Paskelbta: 2015.05.27

Trys restoranai – trys drakonai!

JD krosnys – tradicinės Itališkos krosnys. Kepimo temperatūra jose siekia apie 430 C. Prieš pradedant kepti picas, krosnys kūrenamos dieną ir naktį dvi savaites, kad gerai išdžiūtų ir įkaistų. Picos krosnyje iškepa ypatingai skanios, nes kepa trimis skirtingais būdais: dėl karščio nuo dugno, karšto oro  ir liepsnų.  Tokiu būdu picos iškepa labai greitai ir saugiai – vos per 60-90s. Mūsų krosnys kepa ne tik picas – kol visi miega, jos per naktį kepa kiaulieną mėgstamiausiai BBQ picai ir piemenėlių pyragui, taigi jos naudojamos 24 val per parą – juk drakonai niekada nemiega! JD restoranuose gyvena šie drakonai:

1. PYLIMO DRAKONAS JONAS – Populiaraus modelio Valoriani picų krosnis. Sveria apie 800 kg. Jis buvo surinktas pačiame restorane, nes patalpų durys buvo per siauros, kad įnešti tokio dydžio krosnį. Pagamintas iš cemento ir ketaus blokų, padengtas izoliaciniu tinklu.

2. OGMIOS DISCO BALL – Tai ypatinga krosnis, kurios dugnas sukasi ir pasižymi įspūdinga diskotekos kamuolio apdaila. Suformuota naudojant modernias, iš anksto surinktas konstrukcijas. Korėtas dugnas padeda picoms kvėpuoti.  Jos svoris 2250 kg. Vienu metu šioje krosnyje galima kepti 8 picas, o kai krosnis pradeda suktis ir visas 12.

3. AKROPOLIO GOLDEN PRINCESS – Taip pat ypatinga ir sveria 2800 kg. Pagaminta tradiciškiausiu metodu – rankomis iš plytų. Dugnas sulipdytas iš 4 blokų ir, reikalui esant, galima nesunkiai pakeisti, bet meistrelį reikės kviestis tik iš Italijos. Dėl tokio svorio krosnis puikiai išlaiko karštį, taigi picos iškepa ypatingai gražiai, o dėl kaitresnės temperatūros iškepa net greičiau. Šio drakono užkėlimas į Akropolio 2-ą aukštą truko net 12 val.