Blog’as / Dienoraštis

Paskelbta: 2019.10.24

Rudens-žiemos meniu jau visuose JD

Atsisveikinę su vasaros meniu sakome LABAS rudens-žiemos meniu! Tradiciškai kas pusę metų pristatome atnaujintą sezoninį valgiaraštį! 🙂 

Meniu patiekalų kūrybiniam procesui vadovauja Beata Nicholson, o viską sudėlioja, sustyguoja ir surašo mūsų technologė Eglė. Kūrybinis procesas paprastai trunka apie tris mėnesius, tad šį, šaltojo sezono meniu pradėjome dėlioti dar pačiame vasaros įkarštyje! 🙂 

Vėliau seka fotosesijos, filmavimai, restoranų virtuvės komandų apmokymai bei ragavimai skirti visam kolektyvui.

Tad nuėję šį nemažą pasiruošimo kelią labai džiagiamės jau galėdami pristatyti meniu JUMS!

UŽKANDŽIAI

Pirmiausia skubam pasidžiaugti sezono hitu – kepta duona! Krosnyje su aliejumi apkepta juoda Beatos virtuvės duona pateikiama su Krapesto pagardu, tikras džiaugsmas tiems, kas mėgsta keptą duoną!

Nevalgantiems mėsos paruošėme augalinės kilmės užkandį smagiu pavadinimu MORKA KARALIENĖ. Harrisa padaže apkeptos morkytės pateikiamos su žalia špinatų-saulėgrąžų užtepėle.

Kaip ir kiekvieną kartą atnaujinome Beatos virtuvės užkandžių lėkštės užtepėles 🙂 

Sriubos, salotos ir karštieji patiekalai

Dienos sriubų, salotų ir karštų patiekalų pasirinkimus dėliojome atsižvelgdami į sezoniškumą, sotumą ir sveikumą. 

Sukūrėme daug naujų receptų, kuriuos kasdien galėsite išbandyti JD restoranuose!

PICOS

Net 5 naujos picos!

  • BOLONIJOS DIDENYBĖ Dar viena naujiena iš Italijos, arba kai ingredientai tobulai dera: Bolonijos regiono garsenybė dešra mortadela ir pistacijos. Pica, kurioje nėra pomidorų, bet užtektinai šviežios mocarelos, skonį ryškinančio parmezano ir daug gardumo. Mažiau yra daugiau. 
  • SULTINGAS VASAROS DERLIUS Įsimintino skonio naujiena! Minkštutėlė, ilgai kepta plėšyta kiauliena su sultingu BBQ padažu ir dviejų stiprių sūrių derinys – angliškasis čederis su šviežia itališka mocarela. Ypatingą skonį suteikia marinuotų kukurūzų pagardas. Patiekiame su apelsino skiltele.  
  • SUGAUK GYVENIMO ŽUVĮ Daugiau daržovių, daugiau spalvų! Konservuotas tunas maudosi raudonųjų svogūnų, artišokų, marinuotų cukinijų ir keptų paprikų jūroje. Feta, parmezanas ir marinuotų kukurūzų pagardas – tikriausi sotumo ir gardumo ambasadoriai. Puošiame šviežiais ir kvapniais bazilikais. 
  • SOTUS IR LAIMINGAS KUKULIS Kai reikia pavalgyti ne tik sočiai ir skaniai, bet ir laimingai. Mūsų ruošti mėsos kukuliai, naminis trintų pomidorų padažas ir daug daug parmezano. Dar pagardiname ypatinguoju kepsnių padažu ir šviežiais bazilikais.
  • SPALVOTAS GYVENIMAS Spalvinga ir šildanti bei nuotaiką gerinanti. Ananasai, vyšniniai pomidorai, raudonieji svogūnai, marinuotos cukinijos ir veganiškas parmezanas bei veganiška feta. Visus skonius į skaniausią akordą suderina marinuotų kukurūzų pagardas.

SALDŽIAI PABAIGAI…DESERTAI

Mūsų personalui skirtų ragavimų metu visi labiausiai gyrė sūrio pyragą! O jis iš tiesų nuostabus! Purus ir lengvas kremas, imbierinių sausainiukų pagrindas, o ant viršaus saldus mūsų gamybos citrininis kremas. Būtina paragauti!

Taip pat grįžo obuolių trupiniuotis! Jį, kaip ir praeitais metais siūlome su šerbetiniais arba vaniliniais Beatos virtuvės ledais. Pasirinkę šerbetinius ledus mėgausis puikiu veganišku desertu!