
Paskelbta: 2015.03.12
Piemenėlių apkepas – angliška klasika, tik truputį kitaip
Nors JD virtuvėje dažniausiai sukasi itališki vėjai, bet žvalgomės ir po kitų šalių virtuves, iš kurių semiamės idėjų. Ypač dažnai mūsų akys nukrypsta į Anglijos virtuvę, nes Jurgio ir Drakono įkūrėjas Tomas yra anglas. Taip mūsų meniu ir pasipildė piemenėlių apkepu (Shepherd’s pie). Tradiciškai šis patiekalas gaminamas iš bulvių košės ir maltos mėsos įdaro, bet mes truputį paimprovizavome ir gimė įdomus, madingas ir skanus variantas.
Taigi JD Piemenėlių pyragas atsisakė tradicinės maltos mėsos, o vietoj jos naudoja visų taip mėgstamą ir dabar labai madingą pulled pork – plėšytą kiaulieną, kuri per visą naktį troškinama mūsų picų krosnyje ir kuri yra pagrindinė mūsų vienos iš populiariausių picų Sapnuoju Teksasą BBQ sudėtinė dalis. Kiauliena dar pagardinta karamelizuotais svogūnais, o ant viršaus visų mėgstama apskrudusi bulvių košė. O kadangi pavasaris ir norisi žalumos ir gaivumo, tai šalia dar žali žirneliai viskam pagražinti ir pagyvinti!
Paskelbta: 2015.03.12