Blog’as / Dienoraštis

Paskelbta: 2015.05.21

Interviu su JD įkūrėju Tomu

Tomas yra žmogus, kuris su šeima atvyko į Lietuvą iš Anglijos ir čia pradėjo sėkmingą verslą – per metus Vilniuje atidarė jau trečiąjį Jurgio ir Drakono restoraną. Tomas save vadina idėjų generatoriumi ir gėrimų technologu ir iš tiesų jis visai nepanašus į stereotipišką Lietuvos įmonės vadovą. Vietoje to jis visada šypsosi, yra pozityvus ir su visais elgiasi pagarbiai. Ar jam patinka gyventi Lietuvoje, kokia yra sėkmės paslaptis ir kokia mėgstamiausia jo pica – į visus šiuos klausimus Tomas atsakė šiame interviu!

Kiek laiko gyveni Lietuvoje? Kas patinka / nepatinka?

Lietuvoje gyvenu jau 2 metus ir jaučiuosi kaip namie. Labiausiai man patinka Lietuvos dydis – Vilnius man tobulo dydžio miestas, tuo tarpu Londonas buvo per didelis miestas. Dar man patinka galimybės, kurios atsiveria Lietuvoje. Aš buvau nusiteikęs, kad man nepatiks oras, bet iš tiesų jis čia puikus. Aš reguliariai keliauju ir kaskart man išvykus, Vilniuje oras būna geresnis! Vasaros čia puikios, o pastarosios dvi žiemos buvo švelnios, taigi orai man patiko. Kaip britas prie lietaus jau buvau pratęs, taigi jis nei kiek manęs neliūdina.

Ne paslaptis, kad mokaisi lietuvių kalbos. Ar ji sunki? Koks žodis lengviausias ir koks sunkiausias?

Aš pradėjau mokytis kalbos internetu, bet progresas gan lėtas. Man patinka žodžiai „gerai“ ir „be problemų“, nes jie naudingi daugelyje situacijų. Taip pat žodis „laiminga/s“ yra puikus. Daug žodžių man yra sunkūs, jų per daug, kad visus išvardinčiau.  Taigi turiu tik lietuvių kalbos pagrindus, o kai tenka kalbėti lietuviškai, kalbu kaip mažas vaikas.

Neseniai atsidarė trečias restoranas per metus. Kokia tokios sėkmės paslaptis?

Aš vadovaujuosi vakarietišku verslo stiliumi. Įvaizdis, reprezentacija, kokybė, aptarnavimas ir jų nuolatinis palaikymas man labai svarbu. Aš manau, kad šios savybės Lietuvoje dažnai reitinguojamos kitokia tvarka. Lietuvoje esu ilgam, taigi čia investuoju – noriu sukurti palikimą savo šeimai.

Žmonės dažnai sako, kad JD personalas labai draugiškas, aptarnavimas puikus, o patys darbuotojai sako, kad darbo atmosfera labai šilta. Kaip pavyksta išlaikyti savo darbuotojus laimingus?

Pernai man pavyko surinkti nedidelę grupelę nuostabių žmonių. Tie žmonės sukūrė gravitaciją, kuri pritraukė dar daugiau nuostabių žmonių prisijungti prie mūsų komandos. Šiandien mes turime daugiau nei 130 puikių komandos narių. Aš labai stengiuosi išmokti visų vardus – tai sunku, bet aš niekada nenustosiu stengtis. Man visi nariai yra vienodai svarbūs – vertinu kiekvieną ir stengiuosi jiems tai parodyti. Kiekvieną mėnesį vyksta apmokymai ir renginiai personalui. Šią savaitę startuoja JD bėgikų klubas – bėgsime We Run Vilnius. Dar reguliariai sportuojame Get Fit Insanity treniruotėse. Bet lygiai taip pat mane galima sutikti bare vaišinantį savo kolektyvą gėrimais! Dauguma mūsų darbuotojų domisi maistu ir svetingumu, todėl stengiamės profesionaliai juos apmokyti šiose srityse – organizuojame alaus, vyno, aliejaus, kavos ir kt. mokymus. O padavėjus taip pat nuolat apmokome ir diegiame savo kokybės standartus, net turime mokymų vadovę!

JD išpopuliarėjo picų dėka. Kuri pica tavo mėgstamiausia?

Mano skonis nuolat keičiasi, taigi man pasisekė, kad galiu išragauti visas picas! Man labai patiko veganiška pica ir dar laukiu kol poros savaičių bėgyje atsiras nauja nuostabi pica su jūros gėrybėmis.

Ar gali sukurti pica čia ir dabar?

Aš nuolat kuriu naujas picas savo galvoje. Šią akimirką išbandyčiau traškią itališką šoninę Pančetą, žalias paprikas, Sriracha padažą, su pomidorų padažu ir pabarstytą skrebučiais.

Ko niekada nedėtum ant picos?

Aš manau, kad ant picos galima dėti viską! Tai tiesiog asmeninis pasirinkimas. Bet restorano meniu mes privalome rinktis tokias picas, kurios būtų populiarios ir visi rastų savo mėgstamą variantą.

Kokiais dar patiekalais, be picų, esančiais JD meniu, didžiuojiesi?

Mūsų salotos visada šviežios ir skanios – salotų baru aš didžiuojuosi, nes jis suteikia klientams realų pasirinkimą. O dar daug puikių patiekalų laukia savo eilės, greitai į meniu įtrauksime autentiškų neapolietiškų užkandžių, pavyzdžiui legendinę picą Frita.

Restoraną Jurgis ir Drakonas pavadinote savo sūnaus Jurgio garbei. Gal yra planų atidaryti naują restoraną dukrai Izabelei?

Šis klausimas verčia mane šypsotis. Neseniai buvau Las Vegase ir sutikau vyrą, gaminantį vieną iš geriausių picų Amerikoje. Jo picerija vadinasi MiaMarco‘s vaikų Mios ir Marco garbei. Taigi aš staiga pajutau, kad Izabelė liko nuošalyje. Beata yra pagrindinė vardų generuotoja mūsų versle, taigi nenustebčiau, jei vieną dieną ir Izabelės vardas taptų „nemirtingu“. Turbūt net mūsų šuo BonBon vieną dieną gaus savo kavinę!

Kaip atrodo tavo darbo diena?

JD dabar labai išaugo, todėl turime didelį ofisą, kuriame dirba marketingo, dizaino, finansų, buhalterijos, socialinių tinklų, personalo specialistai. Taigi aš stengiuosi kasdien užsukti į ofisą ir aptarti reikalus su ofiso darbuotojais. Po to stengiuosi aplankyti ir visus restoranus. Dabar mano darbas yra priimti sprendimus, motyvuoti darbuotojus ir išlaikyti aukštus standartus visose srityse.

Kas tavo darbe suteikia daugiausiai malonumo?

Kai būnu viešumoje, žmonės dažnai prieina ir padėkoja. Padėkoja už tai, kad kepame skanią picą, kuriame jaukius restoranus, o kartais ir dėl to, kad prisidedame prie Lietuvos įdomumo. Tokie žodžiai suteikia man daug laimės.

Kokią žinutę norėtum nusiųsti visiems JD klientams?

JD klientai yra nuostabūs. Aš galiu kurti restoranus, bet iš tiesų klientai padaro JD tokiu, koks jis yra. Mūsų restoranai turi stebinančią aurą ir atmosferą – už tai mes dėkingi klientams.

Taip pat nepamirškite su mumis bendrauti! Mes iš tiesų klausomės komentarų ir reaguojame. Kai veganų bendruomenė prabilo (labai garsiai!!) mes pradėjome tiekti veganišką maistą. Greitai pristatysime ir pilno grūdo picos padą kaip pasirinkimą. JD rūpi ir maistas, ir žmonės, todėl visada sakykite mums, kas jums patinka!