
Paskelbta: 2015.02.12
Alus gerai, o jei jis Raudonų plytų – dar geriau!
Šiandien JD kolektyvas nuo pat ryto mokėsi apie alų – juk jų yra tiek įvairių įvairiausių! Ar žinojote, kad alus yra labai senas gėrimas – net senesnis už vyną? Arba, kad pirmos aludarės buvo moterys, tik vėliau vyrai perėmė šį procesą ir visus nuopelnus priskyrė sau?
JD alų mėgsta ir savo klientams siūlo įdomųjį Raudonų plytų dirbtuvių alų. O alus nepaprastas, iš tų originalių pavadinimų nedaug ir suprasi… Taigi štai šiek tiek informacijos koks tai alus ir su kokiais mūsų patiekalais jį derinti.
Bėganti kopa – kvietinis belgiško tipo alus 4,5% stiprumo. Labai aromatingas ir vaisiškas alus. Siūlome jį derinti su įvairiausiomis mūsų salotomis.
Bocmano ūsai – amerikietiškasis IPA (India pale ale) 6% stiprumo. Stipriai kartus, nes stipriai apyniuotas. Idealiai tinka su aštriais patiekalais, puikiai numalšina aštrumą. Ypač rekomenduojame su picomis Nduja, Super Havajų, Pepperoni ir ypač Visada karšta!
Nežinomas krantas – 6% stiprumo belgiško tipo Dubbel alus, brandintas su Ąžuolo drožlėmis, todėl yra kartesnis ir ypatingo skonio. Dera su stipraus skonio patiekalais. Būtinai paragaukite su mūsų gurmaniškomis picomis, o ypač su Karalius ir kukuliai. Taip pat šio alaus skonis visai naujomis spalvomis atsiskleidžia derinamas su desertais.
Ryklio kavinukas – 4,5% stiprumo saldusis stautas, verdamas su laktoze ir 4 skirtingais salyklais, kurie suteikia kavos ir šokolado aromatų. Tokio tipo alus yra Anglijos pasididžiavimas. Puikiausiai tiks su desertais!
Ungurio kojos – tai vokiško stiliaus nefiltruotas alus lageris su trupučiu karamelinio salyklo 5,3% stiprumo. Prie jo tinka lengvas maistas arba aštrūs, sūrūs skoniai. Puikiai tiks su mūsų picomis Prosciutto, Laba diena su vištiena arba aštriomis picomis.
Paskelbta: 2015.02.12