Blog’as / Dienoraštis

Jurgis ir drakonas: sriuba ir salotos

Paskelbta: 2015.06.19

Vasara čia – rinkis sriubą ir salotas!

Nors Jurgis ir drakonas startavo su picomis ir jos yra mūsų varikliukas, tačiau ne mažesnis dėmesys skiriamas ir sriuboms bei salotoms. Ypač dabar -juk vasarą dažnai norime lengvesnių gaivesnių pietų! O kad jos niekada nenusibostų – receptai yra nuolat atnaujinami, pridedama naujų, sezoninių patiekalų. Kai mūsų šefai galvoja apie sriubas ir salotas, tai vadovaujasi trimis pagrindiniais principais: šviežumas, įvairovė, unikalumas. Štai dėl ko mūsų salotos visada šviežios, o sriubos – įdomios.

Įvairovė taip pat vienas iš svarbiausių aspektų, dėl to pas mus galima kasdien valgyti sriubą visą mėnesį ir jos nesikartos! Įvairiausios trintos sriubos, netikėti deriniai, tokie kaip burokėliai ir Nduja, avinžirniai ir chorizo ir, žinoma, tikra klasika – trinta pomidorų sriuba iš saldžiausių San Marzano rūšies pomidorų, skandinaviška grybų sriuba… O dabar kai vasara atėjo – neapsiėjome be gaspačio.

Dar labai didžiuojamės savo salotų baru – štai kur tikras šviežumas ir skanumas!!! Kasdien salotų bare rasite 3 skirtingas salotas. Galėsite pasirinkti porcijos dydį (mažą arba didelę lėkštę), turinį (vieną arba dvi salotas) ir vieną iš 5 gardutėlaičių padažų. O salotos ten gyvena visokios visokiausios: ir vegetariškos, ir su mėsa / sūriu / grūdais, ir lengvos, ir sunkesnės. Tokie salotų barai yra Ogmios ir Akropolio restoranuose. O Pylimas mūsų nedidukas, tai salotų baro ten nėra, bet kasdien vis skirtingos dienos salotos yra visada!

Mums atrodo, kad vasarai atėjus, nerastume nei vieno, kas atsisakytų pietums gaspačio sriubos ir salotų su burokėliais ir fetos rutuliukais…O gal norėtum paragauti burokėlių ir Ndujos sriubos bei specialiųjų Beatos salotų su mango, feta ir skrudintu Prosciutto? Ateik, valgyk sveikai, gaiviai, netikėtai ir kasdien vis kitaip!