Blog’as / Dienoraštis

Jurgis ir Drakonas kavos degustacijoje

Paskelbta: 2015.02.13

Kelionė po kavos pasaulį: nuo Pietų Amerikos iki Afrikos

Na koks rytas be kavos puodelio? Koks pasivaikščiojimas parke be to šildančio puodelio delne? Koks verslo ar draugų susitikimas negurkšnojant kavos? Kava užima ypatingai svarbią vietą mūsų gyvenime ir JD komanda deda visas pastangas, kad mūsų kava tik gerėtų ir klientai ja gardžiuotųsi.  Bet kaip rasti geras kavos pupeles už prieinamą kainą? Kokią iš milijonų rūšių pasirinkti? Kokių priemonių reikia gerai kavai pagaminti? Apie tai ir daug daugiau šią savaitę mokėmės pas savo JD Pylimo kaimyną Emanuelį jo kavos manufaktūroje Crooked Nose & Coffee Stories! Emanuelio šviežiai skrudintos kavos pupelės tokios puikios, kad nei cukraus, nei pieno, nei grietinėlės – nieko joms į kompaniją nereikia!

Tiek skirtingos kokybiškos kavos vienoje vietoje dar niekad neragavome…Per kelias valandas apkeliavome kavos pasaulį nuo Brazilijos iki Afrikos. Kava iš Brazilijos pupelių saldi kaip šokoladas su riešutais, kolumbiška kava su ryškesniu charakteriu ir lengva rūgštele, Azijos Papua Naujosios Gvinėjos pupelės stiprios ir aromatingos, o pati kava truputį kartesnė. Tuo tarpu Afrikos pupelės…na jos visai kitokios dėl savotiškų klimato sąlygų ir geografinės vietos. Kas galėtų pagalvoti, kad jų aromate gali be didesnių pastangų užuosti net pomidorus?

Taigi kavos mylėtojus, kurie nori tapti ekspertais, kviečiame pasimokyti pas Emanuelį – ten tikrai įdomu. O kadangi kava skatina apetitą, tai po pamokėlės užsukit į JD Pylimo pasistiprinti!