Blog’as / Dienoraštis

Pica visada karšta

Paskelbta: 2015.03.03

Kas ta Nduja?

Dažnai girdime klausimą – kas ta Nduja? Lietuvoje nedaug kur galima jos paragauti, o ir įsigyti sudėtinga. JD Ndują atsigabena tiesiai iš Italijos, mažo ūkio Kalabrijos regione, kur vietiniai ūkininkai nelabai nusimano apie verslą ir bendradarbiauti gan sudėtinga, tačiau Nduja jų – fantastiška. Mes puikiai žinome, kad dėl jos verta pasistengti ir tokį ilgą kelią sukarti. O kai paragauja, tai sužino ir visi aštriavalgiai.

Taigi, kas ta paslaptingoji Nduja??? Tai Italijos Kalabrijos regiono auksas, aštri delikatesinė kiaulienos dešra, pagaminta iš kiaulienos žandų ir lašinukų ir kurią net apie 40% sudaro aštrūs Kalabrijos pipirai. Vėliau visas šis delikatesas 6-12 mėn. vytinamas kiaulės žarnoje. Neįprasta ji ne tik sudėtimi, bet ir pačia forma – jos neatpjausi kaip paprastos dešros – greičiau jau su šaukštu kabinsi. Skamba gal ir kiek įdomiai ir neįprastai, tačiau skonis tikrai puikus, nekasdieniškas ir labai praturtina mūsų picas!

Su Nduja mes gaminame dvi picas – Nduja (taip ir pavadinome jos garbei) ir Visada karšta – čia jau tiems, kuriems aštrumo visur maža. Štai mūsų klientas Aras sako, kad jam visur ir visada aštrumo trūksta, o mūsų Visada karšta su Nduja, jalapenais, čili pipirais ir čili dribsniais – pats tas. Mes esame įsitikinę, kad Ndujos turtingas skonis ir dilgčiojantis aštrumas nepalieka abejingų, taigi aštraus skonio mėgėjai kartą paragavę grįžta ir vėl!